Vaihda perinteinen kastike tahiniin: uusi makuelämys grilliruoalle
Seesaminsiemenistä valmistettu tahini on monikäyttöinen tuote. Siitä valmistettu yksinkertainen kastike sopii mainiosti grillikasvisten kanssa.
Tahinikastike on vähäsuolainen ja hyviä rasvoja sisältävä vaihtoehto esimerkiksi kermaviili- tai ranskankermakastikkeille. Kuva: Sanne KatainenTahini on seesaminsiemenistä valmistettu Lähi-idästä lähtöisin oleva tahna, josta voi valmistaa mainiota grilliruoille sopivaa kastiketta. Tätä yksinkertaista tahinikastiketta voi käyttää myös salaatinkastikkeena, ja sen voi maustaa monin tavoin esimerkiksi valkosipulilla, kuivamausteilla, yrteillä ja hunajalla.
Tahinikastike grilliruoille
noin 6 annosta
- Ainekset
- ½ prk (à 220 g) tahinia
- ¼ dl sitruunamehua
- ¾–1 dl vettä
- (valkosipulia, persiljaa, ruohosipulia, hunajaa)
Valmistusohje
Mittaa tahini kulhoon. Lisää sitruunamehu ja sekoita. Lisää kylmää vettä vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Sitruunamehun lisäyksen jälkeen seos muuttuu jäykäksi, mutta notkistuu vettä lisättäessä. Lopeta veden lisäys ja sekoitus, kun kastike on mielestäsi sopivan juoksevaa.
Halutessasi voit maustaa kastikkeen valkosipulilla, persiljalla, ruohosipulilla tai hunajalla.
Vinkki: Tahinikastike sopii niin kasvis-, liha- kuin kalaruoillekin. Se on myös mainio vähäsuolainen ja hyviä rasvoja sisältävä salaatinkastike.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







