Chiansiemenvanukas
Chiansiemenet sitovat vettä itseensä, joten niistä valmistuu mainioita vanukkaita. Saman ominaisuuden ansiosta niiden avulla voi valmistaa vähäsokerisia tuorehilloja, jotka sopivat kaikkeen, mihin perinteisiä keitettyjä hillojakin käytetään.Chiansiementen käyttö on helppoa, kunhan muistaa laittaa vanukkaat ja hillot ajoissa turpoamaan.
Chiansiemenvanukasannoksesta riittää yhdelle aamupalaksi tai kahdelle välipalaksi. Kuva: Sanne KatainenChiansiemenvanukas
1–2 annosta
Ainekset
- 1 dl kauramaitoa
- 1 dl omenamehua
- (1 tl vaniljasokeria)
- 2 rkl chiansiemeniä
Tuorepuolukkahillo
- 3 dl puolukoita
- 2 tl sokeria
- 1 rkl chiansiemeniä
Valmistusohje
Sekoita kaikki vanukkaan aineet keskenään ja nosta jääkaappiin. Sekoita puolen tunnin kuluttua ja anna tekeytyä yön yli.
Hilloa varten survo puolukoita kevyesti. Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna tekeytyä pari tuntia jääkaapissa. Sekoita muutama kerta tekeytymisen aikana, niin chiansiemenet turpoavat tasaisesti.
Tarjoa vanukas tuorepuolukkahillon kanssa.
Vinkki: Chiansiemeniä löytyy hyvin varustetuista marketeista.
Tuorepuolukkahillo säilyy puolukoiden sisältämän bentsoehapon ansiosta jääkaapissa noin kuukauden. Muista marjoista tehty tuorehillo säilyy noin viikon.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
