Raparperimehu
Raparpereista saat ihanan kesäistä ja raikasta mehua, kun lisäät vain sokeria, sitruunaa ja vettä. Kauniin vaaleanpunainen mehu sopii hienosti myös juhlajuomaksi.Raparperimehu
5 litraa valmista mehua
Ainekset
- 1,5 kg raparperia paloiteltuna
- 5 dl sokeria (tai oman maun mukaan)
- 2 sitruunan mehu ja kuoret
- 5 litraa kiehuvaa vettä
Valmistusohje
Pese sitruunat ja purista niistä mehu. Laita paloiteltu raparperi, sokeri, sitruunamehu ja -kuoret sankoon.
Kaada päälle kiehuva vesi ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Peitä kannella. Anna uuttua noin 24 tuntia.
Siivilöi mehu.
Pullota tai kaada pakastuspurkkeihin. Säilytä jääkaapissa tai pakasta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

