Kevään ihanin herkku: Helppo raparperipaistos valmistuu nopeasti
Kevään ensimmäisistä raparpereista, ovat ne sitten omasta pihasta tai kaupasta, valmistetaan paistos, jonka hapokkuus sopii loistavasti vaniljajäätelön kanssa tarjottavaksi.
Raparperi on kevään airut, joka maistuu ihanalta kaurapaistoksessa. Vaniljajäätelö kruunaa maun. Kuva: Sanne KatainenRaparperipaistos
6 annosta
- Ainekset
- 1 l raparperinpaloja
- 1 tl kardemummaa
- (½ dl sokeria)
- Muruseos
- 100 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 1 ½ dl kaurahiutaleita
- ½ dl vehnäjauhoja
- Pinnalle
- ½ dl kookos- tai mantelilastuja
Valmistusohje
Sekoita raparperinpaloihin kardemummaa ja halutessasi sokeria. Kumoa seos uunivuokaan.
Sulata voi ja sekoita siihen fariinisokeri, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot. Levitä murumainen seos raparperinpalojen päälle. Ripottele pinnalle kookos- tai mantelilastut.
Kypsennä paistosta 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki: Kevätkesällä raparperit ovat pehmeitä ja nopeasti kypsyviä. Jos valmistat paistoksen myöhemmin kesällä, niin esipaista raparperipaloja 200-asteisessa uunissa ensin noin 15 minuuttia ennen kuin levität muruseoksen päälle. Kypsennä tämän jälkeen ohjeen mukaan.
Vinkki: Voit kypsentää paistoksen myös airfryerissa, jossa se kypsyy 180 asteessa 15–20 minuutissa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
