Lämmin omenalisäke on täydellinen pari joulukinkulle
Kinkun kaverina maistuvat lämpimät omenalohkot.Kinkun kaverina maistuvat lämpimät omenalohkot. Kotimaisia omenoita on nykyään kaupoissa tarjolla ilahduttavasti lähes ympäri vuoden, joten jouluna niihin kannattaa panostaa. Hapokkaanmakeat omenalohkot maistuvat joulupöydässä kalojen ja kinkun kaverina, jolloin perinteiset luumulisukkeet voi unohtaa.
Joulun lämmin omenalisäke
4–6 annosta
- Ainekset
- 4 omenaa (kotimaisia)
- 2 tl voita
- 1 rkl siirappia
- ¼ tl kanelia
- ¼ tl kardemummaa
- 2 rkl pinjansiemeniä
- (rosmariinitupsuja)
Valmistusohje
Pese omenat, lohko ja poista siemenkodat.
Mittaa uunivuokaan voi, siirappi ja mausteet. Kuumenna 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Ota vuoka uunista ja sekoita aineet keskenään. Lisää omenalohkot ja kääntele sekaisin. Jatka kuumentamista noin 15 minuuttia, tai kunnes omenat ovat kypsiä, mutta eivät vielä hajoa.
Paahda pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä. Varo polttamasta.
Ripottele pinjansiemenet omenoiden päälle ja viimeistele halutessasi rosmariinitupsuilla.
Tarjoa lämpimät omenat joulupöydässä kinkun kaverina.
Vinkki: Omenoiden tilalla voi käyttää myös kotimaisia päärynöitä. Lajikkeesta riippuen ne kypsyvät 10–15 minuutissa. Lajike vaikuttaa sekä omenoiden että päärynöiden kypsymisnopeuteen.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

