Joulutorttuvillitys jatkuu: Uusi täyte tuo herkkuun vaihtelua
Joulutortun sydämeksi sopivat Glögi-marmeladikuulan puolikkaat. Lisäherkkuna mukana on myös paistonkestävää kinuskikreemiä.Joulutortut glögikuulilla
10 torttua
- Ainekset
- 1 pkt (500 g, 5 kpl) voitaikinalevyjä (pakaste)
- 1 prk (200 g) paistonkestävää kinuskikreemiä
- 5 glögikuula-marmeladia
- Voiteluun
- kananmunaa
Valmistusohje
Levitä taikinalevyt leivinpaperin päälle ja anna niiden sulaa noin 15 minuuttia. Leikkaa levyt puoliksi.
Leikkaa taikinaneliöiden nurkkiin viillot. Lusikoi teelusikallinen kinuskikreemiä jokaisen tortun keskelle. Nosta taikinalevyn kulmat ylös ja paina ne tiukasti yhteen.
Voitele leivonnaiset kevyesti vatkatulla munalla.
Puolita glögimarmeladikuulat saumakohdasta kevyesti puristamalla. Paina kuulanpuolikas voimakkaasti kupera puoli alaspäin tortun päälle.
Paista 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Tortut ovat parhaimmillaan vastapaistettuina.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

