Tämän helpon kakun voi pakastaa – puolijäinen jogurttikakku ihastuttaa kesähelteellä
Kuningattaren jogurttikakun päällinen koristellaan puutarha- tai metsävadelmilla. Joukkoon voi ripotella myös tuoreita mustikoita.Keksipohjalle hyydytetyt kakut ovat mainioita helleajan leivonnaisia. Ne onnistuvat ilman uunia mökkiolosuhteissakin. Liivatteella hyydytetyn kakun voi myös pakastaa hiukan jähmettyneenä. Hellepäivänä puolijäinen kakku maistuu jäätelöltä.
Keksipohjan tilalle voi laittaa ohuen sokerikakkutaikinasta paistetun pohjan. Pohjaksi tulevia keksejä voi vaihdella mielensä mukaan. Mikäli pohjaan käyttää makeita suklaakeksejä, niin täytteen sokerimäärää kannattaa vähentää.
Kuningattaren jogurttikakku
10–12 annosta
- Ainekset
- Pohja
- 200 g kaurakeksejä
- 75 g voita
- Täyte
- 1 kg turkkilaista jogurttia
- 1½ dl tomusokeria
- 2 rkl vaniljasokeria
- 8 liivatelehteä
- 2 rkl sitruunamehua
- 4 dl kuohukermaa
- Päälle
- 6 dl vadelmia
- Kiille
- hyytelösokerista
Valmistusohje
Leikkaa irtopohjavuokaan (⌀24 cm) leivinpaperista pala.
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle. Leikkaa leivinpaperista kaitale vuoan reunoille
Liota liivatelehtiä noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Purista kuiviksi ja liuota kiehuvaan sitruunamehuun. Sekoita jogurtti, sokerit ja liivateseos.
Vaahdota kerma ja nostele kevyesti joukkoon. Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.
Levitä päälle marjat ja sivele marjat hyytelösokerista ja vedestä tehdyllä seoksella. Ota kakku pois vuoasta.
Vinkki: Kakun voi myös pakastaa ja tarjota puolisulaneena. Laita vadelmat kakun päälle pakastimesta ottamisen jälkeen ja sivele halutessasi hyytelösokerikiilteellä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

