Miten ihminen valitsee ruokansa? Turkuun aukeaa tutkimusravintola
Sen sijaan että vain kysyttäisiin kuluttajien ostoaikomuksista, turkulaisessa ravintolassa asiaa tutkitaan heidän valintojensa perusteella.
Tulevaisuuden Ruokamaailman nimellä kulkeva lounasravintolahanke toteutetaan Turun yliopiston, VTT:n ja Vaasan yliopiston yhteistyönä. Kuva: Sanne KatainenTurkuun avataan kesällä 2018 ravintola, jossa tutkijat voivat aidossa tilanteessa selvittää, miten kuluttajat valitsevat ruokansa ja miten he kokevat ruokailun.
Lounasravintolan asiakkaat pääsevät halutessaan osaksi yhteisöä, jonka jäseninä se saavat tietoa ruokavalinnoistaan sekä pääsevät mukaan kehittämään uusia tuote- ja ravintolapalveluja.
Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen (FFF) kehittämispäällikkö Mari Norrdal korostaa kuluttajien todellisten valintojen tutkimuksen merkitystä.
"Nykyisin kuluttajatutkimuksissa kysytään ostoaikomuksia, ja vastaukset ovat usein ristiriidassa todellisen ostokäyttäytymisen kanssa. Nyt saamme tietoa, mitä ihminen todella valitsee ja syö", hän kertoo tiedotteessa.
Lounasravintolaan mahtuu 1 500 asiakasta.
Tulevaisuuden Ruokamaailman -nimellä kulkeva hanke toteutetaan Turun yliopiston, VTT:n ja Vaasan yliopiston yhteistyönä. Mukana on myös useita suomalaisia elintarvikealan yrityksiä.
Hanketta rahoittavat muun muassa Tekes, 6AIKA-ohjelma ja Euroopan aluekehitysrahasto.
Lue myös:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
