Rouskuvat pikkelikasvikset
Pikkelöidyt, rouskuvat kasvikset ovat herkullisia lisäkkeitä kesäruokien rinnalle. Liemeen, jota kutsutaan myös 1-2-3 -liemeksi ainesuhteidensa vuoksi, voi säilöä monipuolisesti erilaisia kasviksia. Pimeään vuodenaikaan pikkelöinti pidentää kasvisten käyttöaikaa, sillä siihen voi upottaa myös nahistumaisillaan olevia yksilöitä.Rouskuvat pikkelikasvikset
noin 1 litran annos
Ainekset
- 10 retiisiä
- 2 kesäporkkanaa
- 1 pieni kukkakaali
- 1 avomaankurkku
- 1 l sokeriherneenpalkoja
- 3 oksaa tilliä
Liemi
- 1 dl omenaviinietikkaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
Valmistusohje
Pese kasvikset tarvittaessa. Poista retiiseistä kannat ja lohko tai viipaloi retiisit. Leikkaa porkkanat lanteiksi. Lohko kukkakaali pienehköiksi kukinnoiksi ja paloittele varsi. Myös kukkakaalin pienet lehdet voi käyttää. Viipaloi kurkku. Nostele kasvikset puhtaisiin lasipurkkeihin kerroksittain yhdessä tillin kanssa.
Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi sekoittaen. Kaada kiehuvan kuuma liemi kasvisten päälle purkkeihin. Sulje purkit ja anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi ennen kuin nostat ne kylmään. Käytä pikkelikasvikset parin viikon kuluessa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

