Parempi vispipuuro
Vispipuuro taitaa olla tänä päivänä tunnetuin ja suosituin puolukkapuuro. Kermavaahto ja rapea kauramuru tekevät arkisesta vispipuurosta juhlavan herkun.
Kermavaahto ja rapea kauramuru tekevät arkisesta vispipuurosta juhlavan herkun. Kuva: Jaana KankaanpääParempi vispipuuro
8 annosta
Ainekset
- 7 dl vettä
- 2 dl puolukkasurvosta
- 1/4 tl suolaa
- 1 dl sokeria
- 1 1/2 dl mannasuurimoita
- noin 2 dl kuohukermaa
- 3 dl puolukoita
- kaurakeksin muruja
Valmistusohje
Keitä marjasurvosta suolalla maustetussa vedessä noin viisi minuuttia. Siivilöi ja kuumenna mehu uudelleen kiehuvaksi. Lisää sokeri ja mannasuurimot. Anna puuron kiehua 8–10 minuuttia. Sekoita välillä. Jäähdytä puuro. Vatkaa, kunnes puuro on kuohkeaa ja vaaleanpunaista.
Vaahdota kerma ja nostele puuron joukkoon. Laita annoskulhoihin puolukoita ja päälle vispipuuroa. Koristele puolukoilla ja kauramurulastuilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
