Haukea kermassa
Vähärasvainen hauki saa seuraa rasvaisesta siankyljestä. Tämä tukeva perinneresepti on peräisin 1920-luvulta, jolloin se oli osa laskiaisen viettoa.
Ennen vanhaan laskiaisena suosittiin rasvaisia ja tukevia ruokia. Tässä reseptissä vähärasvainen hauki on saanut seuraa rasvaisesta siankyljestä. Kuva: Jaana KankaanpääHaukea kermassa
Ainekset
- noin 500 g haukifileitä
- 1 pieni sipuli
- 1/3 purjosipulia
- 200 g possun kylkeä
- suolaa
- valkopippuria
- mustapippuria
- 2 dl ruokakermaa
- 3 rkl tuoretta ruohosipulia
Valmistusohje
Laita puhdistetut fileet uunivuokaan. Suolaa ja mausta valkopippurilla. Halkaise ja huuhdo purjo. Kuutioi purjo, sipuli ja possun kylki ja ruskista ne. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.
Kaada kerma vuokaan. Lisää sipuliseos hauen päälle ja paista 200 asteessa 25—30 minuuttia tai kunnes kala on kypsä. Ripottele päälle ruohosipulia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
