Ruokaisa Nizzan salaatti sopii hyvin lounaaksi
Nizzan salaatti on maukasta ja värikästä.
Nizzan salaatti on maistuva lounasruoka, jossa anjovis kohtaa kananmunan ja perunan lisäksi välimerellisiä aineksia. Kuva: Helena Saine-LaitinenNizzan salaatti on ruokaisaa ja sopii erinomaisesti vaikka lounaaksi.
Nizzan salaatti
4 annosta
- Ainekset
- 6–7 perunaa
- 1 pieni makea sipuli
- 200 g ohuita pitkiä vihreitä papuja (pakaste)
- 3 tomaattia
- noin 50 g keräsalaattia
- 1 tlk (200/150 g) tonnikalaa tai luonnonkalasäilykettä
- Kastike
- ½ dl öljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- Lisäksi
- 2 kananmunaa kovaksi keitettynä
- 10 anjovisfileetä
- 10 mustaa oliivia
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
Valmistusohje
Sekoita kastikkeen aineet keskenään tilavassa kulhossa.
Kuori perunat ja keitä ne napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi perunat lämpiminä. Kääntele sipulit ja perunat kastikkeeseen maustumaan.
Kypsennä pakastepavut vähässä suolalla maustetussa vedessä. Jätä hieman purutuntumaa. Valuta ja anna papujen jäähtyä.
Huuhtele tomaatit ja leikkaa ne lohkoiksi. Huuhtele salaatinlehdet ja levitä ne laakeaan salaattikulhoon tai vadille. Levitä niiden päälle perunaviipaleet ja sipulit kastikkeineen. Lisää valutettu tonnikala paloina, tomaattilohkot sekä pavut.
Viimeistele salaatti munalohkoilla, anjovisfileillä ja oliiveilla. Tarjoa lisänä hyvää leipää.
Vinkki! Pakasta loput anjovikset kerta-annospakkauksissa liemineen.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
