Söin täällä: Hapanjuureen leivottu luomuleipä pelasti etätyöläisen noutolounaan
Porvoolaisen Zum Beispielin leivistä riitti vielä iltateellekin.
Kukonpoika-annoksen lisukkeena oli pieni salaatti, salaatinkastike ja reilusti leipää. Kuva: Riitta MustonenTake away eli noutolounaita tulee maalla asujan harvemmin tilattua, koska ne joutuu itse noutamaan matkan takaa. Tällä kertaa keskustaan oli muutakin asiaa, joten lounaskuljetus hoitui samalla.
Porvoolaisella Zum Beispielillä on pitkä lounaslista. Ravintola on tunnettu luomuraaka-aineiden käytöstä. Valitsen kaksi annosta: luomutomaattikeiton ja Cabra Chick eli hiiligrillattua luomukukonpoikaa.
Annokset olivat varttitunnin kuljetuksen jälkeen vielä lämpimiä, ja niistä riitti hyvin kahdelle. Saimme sekä alkukeiton että pääruuan, sillä keittoa oli kaksi lautasellista.
Tomaattikeitossa maistuivat mukavasti yrtit ja sitä tukevoittivat lampaanfetasattumat. Kukonpoika-annoksen kaksi filettä oli helppo jakaa kahdelle samoin kuin reilu pala paistettua vuohenjuustoa, joka mehevöitti kuivahkoja lihapaloja.
Molempiin annoksiin kuului raikas pieni salaatti, jonka majoneesikastike yllätti kipakkuudellaan.
Herkullisinta kaikessa oli leipä: ravintolan omaa tummaa ja vaaleaa rapeakuorista hapanjuureen tehtyä luomuleipää oli yhteensä kymmenen palaa. Puolet niistä jäi vielä iltateelle herkuteltaviksi juuston ja hillon kanssa.
25 euroa koko lystistä tuntui kohtuuhinnalta sille, ettei yhtenä etätyöpäivänä tarvinnut keksiä, mitä tänään syötäisiin.
Zum Beispiel, Rihkamakatu 2, 06100 Porvoo
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
