Sitruunainen uuniperunasalaatti
Tee uuniperunasalaatti tekeytymään jo päivää ennen tarjoilua. Sitruunaisesta perunasalaatista riittää ruokaa suurellekin seurueelle.Sitruunainen uuniperunasalaatti
8—10 annosta
Ainekset
- 10 perunaa (jauhoinen lajike, esimerkiksi Rosamunda)
- 2–3 maustekurkkua
- 2 hapahkoa omenaa
Kastike
- 2 pientä punasipulia
- 1 dl karkeaa sinappia
- ½ dl omenaviinietikkaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2—3 tl sitruunan raastettua kuorta
- ½ dl sitruunan mehua
- 1 ½ tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl oreganoa
- 1 dl rypsiöljyä
Koristeeksi
- kirsikkatomaatteja
- persiljaa
- isoja kapriksia
Valmistusohje
Lado pestyt kuoriperunat uunipellille ja kypsennä 225 asteessa noin tunti, koosta riippuen.
Sekoita sillä aikaa kastike. Leikkaa kuoritut punasipulit ohuiksi suikaleiksi. Mittaa kulhoon sinappi, etikka, hienonnetut valkosipulit, sitruunankuori ja -mehu ja mausteet. Lisää öljy mukaan vähitellen, koko ajan sekoittaen. Sekoittele mukaan punasipulit ja anna maustua.
Kuori kuumat uuniperunat ja lohko ne veitsellä laakeassa vadissa. Kaada päälle kastike ja nostele kahdella lusikalla varovasti, etteivät perunat hajoa, mutta saavat pintaansa kastiketta. Anna perunoiden jäähtyä ja maustua, mieluiten yön yli viileässä.
Leikkaa maustekurkut ja kuoritut omenat kuutioiksi. Sekoita ne perunoiden joukkoon. Koristele salaatti kirsikkatomaateilla, yrttisilpulla ja suurilla kapriksilla.
Tarjoa salaatin kera savustettua lohta tai siikaa, grillattua lihaa tai hyviä höyrytettyjä nakkeja.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

