Mansikka-piimähyytelö
Piimä sopii mainiosti ruokien, jälkiruokien ja leivonnaisten ainesosaksi. Tuoreista mansikoista ja piimästä valmistettu hyytelö on suomalainen versio panna cotasta.
Tuoreista mansikoista ja piimästä valmistettu hyytelö on suomalainen versio panna cotasta. Kuva: Jaana KankaanpääMansikka-piimähyytelö
4–5 annosta
Ainekset
- 3 dl piimää
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl mansikoita
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 3 liivatelehteä
- 1 1/2 rkl sitruunamehua
Koristeluun
- mansikoita
Valmistusohje
Liota liivatelehtiä noin kymmenen minuuttia kylmässä vedessä. Lohko mansikat annoskulhojen pohjalle. Vaahdota kerma. Liuota liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun.
Sekoita kermavaahto, sokerit ja piimä sekaisin. Tarkista makeus. Sekoita liivateseos joukkoon ja jaa mansikoiden päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele annokset mansikoilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
