Vuohenjuusto-ohratto
Kotimaisesta ohrasta syntyy maukas ohratto samaan tapaan kuin riisistä risotto. Vuohenjuusto antaa ohrattoon lisää makua ja mehevyyttä.
Ohrasta syntyy suomalainen risotto, joka saa lempeää makua pehmeästä vuohenjuustosta. Kuva: Jarno MelaVuohenjuusto-ohratto
6–8 annosta
Ainekset
- 2 ½ dl rikottuja ohrasuurimoita
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 2 rkl hunajaa
- noin 1 l kasvislientä
- 1 rkl sitruunamehua
- noin ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria rouhittuna
- ½ pkt (100 g) pehmeitä vuohenjuustokiekkoja (esim. Président)
- 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
Valmistusohje
Huuhtele ohrasuurimot siivilässä kylmän juoksevan veden alla. Valuta hyvin.
Kuori ja silppua sipulit. Kuullota niitä voin ja hunajan seoksessa paistokasarissa muutama minuutti. Lisää ohrasuurimot, puolet nesteestä, sitruunamehu ja mausteet. Anna hautua noin 20 minuuttia ja lisää nestettä vähitellen, samalla sekoittaen.
Kääntele sekaan vuohenjuusto ja sekoittele, kunnes se on liuennut ohrattoon.
Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita. Ohenna tarvittaessa vedellä, kasvisliemellä tai ruokakermalla. Valmis ohratto muistuttaa koostumukseltaan löysää puuroa. Kääntele lopuksi lehtipersiljasilppu ohraton joukkoon. Säästä muutama lehti koristeluun.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
