Ihana suolainen herkku kesäpöytään: Näitä munia on saatava lisää
Paholaisen munat sopivat täydellisesti kesäiseen lounaspöytään tai brunssille.
Keitetyistä kananmunista syntyy kylmäsavulohitäytteellä herkullisia ”paholaisen munia”. Kuva: Sanne KatainenPaholaisen munat
12 kpl
- Ainekset
- 6 kananmunaa
- 100 g kylmäsavulohta
- 2 kevätsipulia silputtuna
- 1 dl majoneesia
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl sinappia
- 3–5 tippaa tulista chilikastiketta (esim. Tabascoa)
- ½-1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- Koristeluun
- ½ rkl kapriksia
- tuoretta tilliä
Valmistusohje
Keitä munat koviksi, noin 9 minuuttia. Kaada vesi pois ja jäähdytä munat kylmässä vedessä.
Kuori ja halkaise munat pituussuunnassa. Leikkaa alapinnasta pala, jolloin ne pysyvät paremmin pystyssä. Kuopaise keltuaiset kulhoon ja muusaa ne haarukalla.
Silppua lohi ja kevätsipuli. Lisää ne keltuaisten joukkoon. Sekoita joukkoon majoneesi, sitruunamehu, sinappi ja chilikastike. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
Täytä valkuaispuolikkaat runsaiksi. Koristele kapriksilla ja tillillä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
