Tiesitkö, että piimää voi käyttää myös salaatinkastikkeessa? Kokeile tätä reseptiä
Sekoita kastiketta kerralla isompi määrä, sillä se säilyy jääkapissa useita päiviä.Kesällä syödään tuoresalaattia lähes päivittäin. Vihreät salaatinlehdet kaipaavat raikasta kastiketta. Nyt niin suosittu piimäpohjainen kastike on kevyt ja raikas vaihtoehto valmiille kastikkeille.
Piimäkastike salaatille
3 dl
- Ainekset
- 2 dl piimää
- ½ dl majoneesia tai ranskankermaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl dijon sinappia
- 1 tl hunajaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl sokeria
- ½ dl ruohosipulisilppua
Valmistusohje
Vatkaa majoneesi piimän joukkoon. Lisää mausteet joukkoon. Sekoita kuohkeaksi. Tarjoa kastiketta esimerkiksi nostelemalla sitä rapealehtisen salaatin lehtien kanssa. Kastike sopii myös paistetulle kalalle.
Lisää vielä hienonnettua tillisilppua silloin joukkoon.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

