Kotipizza haluaa kotimaisia vaihtoehtoja vegaaneille: Haussa juusto, testauksessa Nyhtökaura ja Härkis
Kotimaisiin raaka-aineisiin panostava yritys tekee erinomaista tulosta.Kotipizza tarjoili sijoittajille tiistaina maukkaan yllätyksen: yritys antoi positiivisen tulosvaroituksen. Ruokaketju ohjeistaa koko vuoden ketjumyynnin kasvavan yli kymmenen prosenttia.
Ravintolaketju on panostanut viime aikoina raaka-aineiden kotimaisuuteen, esimerkiksi kaikki ketjun käyttämä liha on kotimaista. Myös luomutuotteita halutaan entistä enemmän.
Seuraava haaste on vegaanivaihtoehto. Erityisen hankalaksi on osoittautunut juuston korvaaminen kasviperäisellä tuotteella ja siihen Kotipizza onkin saanut asiantuntija-apua.
"Meillä oli ihan mahtava lounas missä kutsuimme Facebookin Sipsikaljavegaaneita antamaan mielipiteensä vegaanijuustosta. Aikatauluna on tämä syksy", toimitusjohtaja Tommi Tervanen kertoo.
"Kaikki testatut tuotteet ovat EU:sta, Saksasta ja Skotlannista, pääraaka-aineena on kookosöljy."
Alkuperän osalta Tervanen on harmissaan tilanteesta.
"Me emme ole löytäneet kotimaasta valmistajaa, edes yhtä ainutta, joka voisi tarjota meille tuotetta."
Hän haluaakin haastaa kotimaiset tavarantoimittajat miettimään vegaanivaihtoehtoja entistä tarkemmin.
"Me ostaisimme mielellään, mutta ei ole edes tarjontaa."
Proteiininlähteet ovat vegaaneille erityisen tärkeitä ja myös niissä Kotipizza tekee kehitystyötä.
"Toinen mielenkiintoinen projekti ovat Nyhtökaura ja Härkis, joita testaamme parhaillaan pizzan soveltuvaksi kasvisproteiinitäytteeksi. Olisi hienoa jos Suomi pystysi luomaan tästä uuden maatalousajan tuotteita, voimakkaasti erilaistua ja kansainvälistyä."
Lue lisää:
Valio lähtee lihankorvikekisaan maitopohjaisella ruokarakeella – tulossa myös maitonakki?
Härkis haastaa nyhtökauran: Tätä kasvisproteiinia riittää kaikille
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

