
Tässä ovat vuoden parhaat makkarat – voiton vei hieman tulinen Boomeri
Vuoden parhaat makkarat on valittu. Tänä vuonna voiton vei Makulihan pehmeän tulinen Boomeri.Akateeminen Kiuas-Seura r.y. (AKS) on valinnut jälleen vuoden parhaat makkarat. Makkaroita on pisteytetty jo vuodesta 2000 lähtien.
Tämän vuoden parhaan makkaran palkinnon voitti Makulihan valmistama Boomeri, jossa on hieman chiliä.
”Jalapenon isku ei osu liian alas, puruvastusta riittää, tosi hyvä jälkimaku”, AKS:n puheenjohtaja Jyri Jämsä kuvailee voittajaa.
Makuliha on kerännyt eniten voittoja, ja tämän vuoden voitto on jo yrityksen neljäs kautta aikain. Makuliha lanseeraa vuosittain vähintään yhden uutuusmakkaran.
Voittajamakkari Boomeri on Makulihan makkaramestari Jussi Ali-Lekkalan käsialaa.
”Boomeri valmistetaan kotimaisesta lihasta käsityönä Tammelan Kärsäkujalla sijaitsevalla maatilalla. Tuotekehitys ja valmistus kulkevat meillä luontevasti käsi kädessä. Olemme varsin otettuja ja kiitollisia Boomerin menestyksestä ja valinnasta parhaaksi makkaraksi kaikkien yli sadan maistellun makkaran joukosta”, Ali-Lekkala sanoo.
AKS piti vuoden aikana 18 istuntoa, joissa arvioitiin sokkotestissä yhteensä 107 makkaraa yhdeksästä eri maasta. Suomesta makkaroita oli mukana 72.
Maistelussa arvioidaan makkaran makua, rakennetta, massan sidosteisuutta sekä kuoren rapeutta. Makkara voi saada korkeintaan 100 pistettä, jotka jakaantuvat maun, ulkonäön sekä hinta-laatusuhteen kesken.
Vain pisteen päähän Makulihan Boomerista jäi Nakki-Hannu Oy:n Herkku Premium Edition Joulumakkara. Kolmanneksi sijoittui Wursti Oy:n Dulano Salsiccia Toscana.
Viime vuoden parhaan makkaran tittelin vei Nakki-Hannun Herkku Grills Chili-Jam Artesaanimakkara ja vuoden 2022 Wurstin Kotimaista Chili-Cheddar Raakamakkara. Hieman tuliset makkarat ovat siis olleet selvästi raadin mieleen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







