Lindströmin pihvit
Juuresraasteella voit keventää ja jatkaa jauhe‧liharuokia, pihvejä, murekkeita ja kastikkeita. Esim. punajuuri- sekä selleriraaste antaa hyvän maun jauhelihapihveille.
Paista reilun kokoisia Lindströmin pihvejä ja ripottele pinnalle reilusti pieniä kaprismarjoja. Kuva: Jaana KankaanpääLindströmin pihvit
12—16 kpl
Ainekset
- 1 prk kermaviiliä
- 1 pussi sipulikeittoaineksia
- 1 dl korppujauhoja
- 2 kypsää porkkanaa (noin 2 dl raastettuna)
- 2 kypsää punajuurta (noin 3 dl raastettuna)
- 400 g jauhelihaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 muna
Koristeeksi
- kaprismarjoja
Valmistusohje
Sekoita kermaviiliin sipulikeittoainekset ja korppujauhot. Anna turvota hetki. Raasta kuoritut porkkanat ja punajuuret. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita hyvin. Anna vetäytyä hetki.
Muotoile taikinasta pihvejä vedellä kostutetuin käsin. Laita pihvit uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai pannulla voissa kypsiksi molemmin puolin.
Ripottele kypsien pihvien päälle kapriksia. Tarjoa perunasoseen ja sienimuhennoksen kanssa.
Vinkki
Vaihda keitetyt punajuuret etikkapunajuuriin.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
