Balsamikastike
Tuoreet mansikat ovat makeita sellaisinaan, mutta niistä saa vielä jälkiruokaisempia dippaamalla niitä balsamikastikkeeseen.
Annostele eri dippikastikkeet pieniin kulhoihin ja varaa runsaasti mansikoita dipattavaksi. Kuva: Sanne KatainenBalsamikastike
4 annosta
Ainekset
- 1/2 dl tummaa balsamietikkaa
- 1/2 dl vettä
- 1/2 dl sokeria
- 1 tl sitruunan kuoriraastetta
- 1/2 tl vaniljasokeria
Dipattavaksi
- 1 l mansikoita
Valmistusohje
Mittaa balsamietikka, vesi, sokeri ja sitruunan kuoriraaste kattilaan. Keitä ilman kantta noin 7 minuuttia, kunnes kastike muuttuu hieman siirappimaiseksi. Mausta vanilliinisokerilla. Anna jäähtyä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
