Lukijoiden itsenäisyyspäivän herkut: oman hiehon filettä, kotikutoista pizzaa, kinkkua...
MT kysyi, lukijat kertoivat. Itsenäisyyspäivän herkut nostavat veden kielelle.MT kysyi eilen Facebookissa, mitä lukijat aikovat syödä itsenäisyyspäivänä.
Vastaukset kertovat monipuolisista ruokaperinteistä. Vastauksissa toistuvia pääruokia olivat kinkku ja oman naudan liha.
"Naudan sisäfilettä uunijuuresten kera. Nauta on itse poi'itettua, hoidettua, teurastettua ja leikattua Mafioso-sonnia :) Lähiruokaa tietysti, ja kaikki kotimaista", kertoo Päivi Lievonen.
Elina Mikkola: "Oman hiehon fileestä yön yli haudutettua pataa kotimaisin lisukkein"
Melina Tallqvistilla on pöytä oikein koreana:
"Kinkkua, porkkanalaatikkoa, hasselbackan perunoita, karjalanpiirakoita, saaristolaisleipää, graavilohta ja silliä, kotikaljaa ja pari oikein hyvää pienpanimo olutta. Jälkiruoaksi taatelikakkua ja kahvia sekä glögiä ja iltaa varten juustoa, hedelmää ja keksejä. Viiniä ei tänään, kun huomenna pitää taas opiskella :)"
Arja Kiviojan valinta edustaa modernimpaa juhlaruokaa.
"Chilitonnikala-aurajuusto-ananas-paprika-tomaatti-purjosipuli -pizzaa (tietty kotikutoista) kera tumman olusen... :)"
Muita mainintoja:
Hirvipaistia ja kylmäsavulohta
Kermaperunat valkosipulilla tai ilman ja siihen jauhelihapihvit kylykeen
Vorschmackia, perunaa, smetanaa, suolakurkkua ja punajuurta
Kalaa uunissa ja valkosipuliperunoita, jälkkäriksi mansikkarahka
Käristystä (naudanlihasta) ja lappilaisista puikuloista tehtyä perunamuusia
Perunaa ja kastiketta, Padasjoen Leipomon tekemää ruisleipää ja maljana mahdollisesti tölkki A-olutta
Kauden ekat joulutortut
Blinejä erilaisin täyttein, ehkä myös lasillinen kuohuvaa
Kotitekoista karjalanpaistia ja jälkkäriksi omenapiirakka suomalaisista omenoista
Purkkihernekeittoa
Aamusella kaurapuuroa ja illankuhvassa pottuja läskikastikkeella
Pikku kinkku
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

