Makkarastroganov
Tuttu lenkkimakkara on oivallinen kastikeaines. Makkaraksi sopivat lenkkimakkaran tilalle myös nakit, voimakkaasti maustetut grillimakkarat tai kasvismakkarat. Makkaroiden valikoima on niin runsas, että jokainen löytää varmasti oman mielimakunsa. Stroganovin tyyppiseen kastikkeeseen lisätään makua antamaan maustekurkkua. Maustekurkun voi korvata sinappisella kurkkusalaatilla. Lopputulos on happaman makea.
Makkarastroganov on koristeltu maustekurkkukuutioilla ja kurkkujen säilöntäliemen sinapinsiemenillä. Kuva: Jaana KankaanpääMakkarastroganov
6 annosta
Ainekset
- 1 pkt (570 g) lenkkimakkaraa
- 1 rkl voita
- 1 (200 g) iso sipuli tai 1 pussi (200 g) pakastesipulia
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 1 rkl makeaa soijakastiketta
- 2 tl sokeria
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 prk (2,5 dl) ruokakermaa, kolme sipulia
- 1 (100 g) herkkukurkku tai
- 1/2 dl sinappista kurkkusalaattia
Valmistusohje
Leikkaa makkara pieniksi kuutioiksi. Hienonna kuorittu sipuli, jos käytät tuoretta sipulia. Ruskista makkarakuutioita ensin hetki voissa, lisää sipuli pannulle ja anna kuullottua. Lisää pippuri, soijakastike, sokeri ja tomaattimurska pannulle. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia. Lisää ruokakerma. Mausta kuutioiksi leikatulla herkkukurkulla tai kurkkusalaatilla. Anna hautua liedellä muutama minuutti, kunnes kastike sakenee. Ripottele pinnalle halutessasi maustekurkkukuutioita ja säilöntäliemestä sinapinsiemeniä. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
