Mitä lapselle välipalaksi? Yksi valintakriteeri nousee yli muiden – leipomo tuo markkinoille korput, jotka vastaavat huutoon
Linkosuon Leipomon välipalakorput leivotaan Kangasalla suomalaisista viljoista.
Linkosuon Leipomo tunnetaan ruissipseistään. Vuonna 2016 niitä valmisti Kangasalla Mika Koivula. Kuva: Rami MarjamäkiLasten välipalaa valittaessa tärkein kriteeri on tuotteen terveellisyys, selvisi Linkosuon Leipomo Oy:n kuluttajatutkimuksessa viime vuoden elokuussa.
Viljapohjaiset välipalatuotteet sisältävät paljon sokeria. Linkosuon Leipomo päätti kehittää terveellisemmän vaihtoehdon, kertoo Linkosuon Leipomo Oy:n kehitysjohtaja Suvi Urvikko-Mäkivaara tiedotteessa.
Huhtikuussa kauppoihin tulee Rouskis!-välipalakorppuja, jotka on leivottu kotimaisista viljoista Kangasalla.
Tiedotteen mukaan korput sisältävät jopa 50 prosenttia vähemmän sokeria kuin esimerkiksi välipalakeksit. Niissä on myös vähemmän rasvaa kuin vastaavissa viljapohjaisissa tuotteissa markkinoilla. Tuotteet ovat runsaskuituisia ja niille on myönnetty Sydänmerkki.
Linkosuon Leipomon kaikki tuotteet valmistetaan Kangasalla täysin suomalaisista viljaraaka-aineista.
Perheomisteiseen Linkosuo-konserniin kuuluu myös Linkosuon Kahvilat Oy. Työntekijöitä oli vuonna 2021 yhteensä 212.
Lue lisää:
Koululaiset syövät liian vähän kasviksia, hedelmiä ja marjoja, mutta liikaa sokeria
Jo lähes puolet alle kouluikäisten energiasta tulee välipaloista – niiden laadun on oltava hyvä
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
