Arman Alizad pureutuu suomalaiseen ruokaan ja elintarviketeollisuuden epäkohtiin
Arman Pohjantähden alla -ohjelmassa perehdytään tänään suomalaisten syömään ruokaan. Alizad haastaa ihmisiä miettimään, miten terveyttään voisi ruuan avulla parantaa ja mitkä ovat ruokateollisuuden pahimmat epäkohdat.
Ruoka on lääke, mutta ymmärtääkö kuluttaja tämän, Arman Alizad kysyy ohjelmassaan ravinnosta. Kuva: Arman Pohjantähden alla, lehdistökuvaToisen asteen diabeteksestä on tullut Suomessa kansansairaus ja sen odotetaan vain lisääntyvän. Tällä hetkellä taudista kärsii puoli miljoonaa suomalaista.
Toimittaja Arman Alizad perehtyy ohjelmassaan Arman Pohjantähden alla suomalaisten syömään ruokaan. Erilaisten mielipiteiden määrä esimerkiksi hiilihydraattien ja rasvattoman maidon osalta on eri asiantuntijoiden suositusten perusteella häkellyttävä.
"Ravintoasiat ovat kuin uskonto. En tiedä montaa samanlaista kissaa minkä kun nostaa pöydälle, niin kaikil menee pasmat sekaisin", Alizad kuvailee.
Alizad tapaa ohjemassa myös Aake Kallialan, joka on pystynyt parantamaan terveyttään ja luopumaan osasta diabeteslääkitystään ruokaremontin avulla. Alizad haastaakin jokaisen suomalaisen miettimään, mitä itse voisi tehdä terveytensä eteen.
"Jokaikinen solu sun kropassa on täysin riippuvainen mitä suuhusi laitat", hän tiivistää.
Alizadin Facebook-sivuilla käydään kiivasta keskustelua ruokateollisuuden ikävimmistä epäkohdista. Kommenteissa nousee esiin esimerkiksi valehtelu ruuan alkuperästä ja se, että terveellinen ruoka on halpoja eineksiä kalliimpaa. Myös sokerin lisääminen "kaikkiin mahdollisiin tuotteisiin" ja tehotuotanto mainitaan epäkohtina.
Arman Pohjantähden alla tiistaina Nelosella kello 22.00.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
