Herne-lohitartarleivät
Helakan vihreä hernetahna ja savulohitartar aloittavat aterian värikkäästi.Herne-lohitartarleivät
6 annosta
Ainekset
- 6 paahtoleipäviipaletta
- 50 g voita
Hernetahna
- 200 g (3 dl) pakasteherneitä
- 100 g yrttistä tuorejuustoa
- 1—1 ½ rkl piparjuuritahnaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Lohitartar
- 200 g kylmäsavulohta
- 2 kevätsipulia
- ½ dl tillisilppua
- ¼ tl sitruunapippuria
Valmistusohje
Tee ensin päällysteet. Anna herneiden sulaa huoneenlämmössä tunnin verran. Soseuta herneet, tuorejuusto, piparjuuritahna, oliiviöljy ja mausteet sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Sekoita ainekset keskenään.
Voitele leivät voilla kevyesti. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille ja anna paahtua 225-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi. Tai ruskista leivät paistinpannulla.
Levitä leivän päälle reilusti hernetahnaa ja sen päälle lohitartaria.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

