Luumuclafoutis
Clafoutis on ranskalaisten versio pannukakusta. Luumujen sijasta voit käyttää myös muita kauden hedelmiä tai marjoja.
Clafoutis on ranskalaisten versio pannukakusta. Luumujen sijasta voit käyttää myös muita kauden hedelmiä tai marjoja. Kuva: Jaana KankaanpääLuumuclafoutis
4–6 annosta
Ainekset
- 6–8 luumua
- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vanilliinisokeria
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 dl maitoa
- 1 dl kuohukermaa
- ¼ tl suolaa
Pinnalle
- 2 rkl sokeria
Valmistusohje
Halkaise luumut, poista kivet ja paloittele luumut. Levitä ne voideltuun uuni- tai piirasvuokaan.
Vatkaa munat ja sokerit kevyeksi vaahdoksi. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon maito, kerma ja suolaripaus. Kaada taikina luumujen päälle vuokaan. Ripottele pinnalle sokeria.
Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes clafoutis on hyytynyt ja saanut pintaan kauniin värin. Tarjoa lämpimänä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
