Joulutikut piristävät juhlapöytää – onko tässä seuraava suosikkiherkkusi?
Suklaalla ja koristerakeilla viimeistellyt keksitikut valmistuvat helposta taikinasta.Suklaalla ja koristerakeilla viimeistellyt keksitikut valmistuvat helposta taikinasta. Pakastimen kautta uuniin menevät tikut pitävät hyvin muotonsa, sillä taikina ei sisällä kohotusainetta. Suklaaksi voi sulattaa mitä tahansa mieluista laatua, ja koristeiksi sopivat suhteellisen kevyet koristerakeet. Joulutikut maistuvat takuuvarmasti lähipiirisi lapsille.
Joulutikut lapsille
noin 50 kpl
- Ainekset
- 100 g voita
- 1 dl kondensoitua kookosmaitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- Koristeluun
- 100 g valkosuklaata
- 50 g maitosuklaata
- koristerakeita
Valmistusohje
Sekoita huoneenlämpöinen voi, kondensoitu kookosmaito ja jauhot keskenään. Taikinan tulee pysyä koossa, joten lisää jauhoja tarvittaessa. Taputtele taikina muutaman sentin kiekoksi, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin noin tunniksi.
Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä noin ½–1 cm paksuiseksi levyksi. Siirrä taikina leivinpapereineen leikkuulaudalle ja nosta pakastimeen 20 minuutiksi.
Ota taikina pakastimesta ja leikkaa yhtä leveiksi tikuiksi kuin levyllä on paksuutta. Älä erottele tikkuja, vaan nosta lauta jälleen pakastimeen 20 minuutiksi.
Ota taikina pakastimesta. Irrottele tikut toisistaan ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Koristelua varten paloittele suklaat mikronkestäviin kulhoihin ja sulata mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Kasta tikut suklaassa, pyyhi ylimääräinen suklaa kulhon reunaan ja ripottele tikuille koristerakeita. Työnnä tikut pystyasentoon kuivumaan esimerkiksi sokerilla täytettyyn juomalasiin. Anna kuivua, kunnes sokeri on kovettunut.
Vinkki: Tikut säilyvät kosteudelta suojattuina noin viikon. Sulatettu suklaa härmistyy noin viikon kuluessa, mutta se ei vaikuta makuun eikä käytettävyyteen.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

