Hasselbackan perunat ja uunimakkara
Hasselbackan perunat syntyvät parhaiten yleisperunoista. Parmesaanijuusto antaa rapeaan korppujauhokuorrutukseen makulisää ja perunoiden kaveriksi sopivat maukkaat raakamakkarat.Hasselbackan perunat ja uunimakkara
4 annosta
Ainekset
- 8 pientä perunaa (keltainen pussi)
Maustevoi
- 50 g voita
- ¾ dl parmesaaniraastetta
- 1 tl suolaa
- ½ tl pippurisekoitusta
Päälle
- 2 rkl korppujauhoja
Lisäksi
- 400 g raakamakkaroita
- 1 rs (250 g) terttukirsikkatomaatteja
Valmistusohje
Pese perunat huolellisesti juuresharjalla.
Leikkaa ohutteräisellä veitsellä perunoihin viiltoja parin millin välein niin että perunat pysyvät koossa. Viipalointia helpottaa, jos laitat leikkuulaudalle esimerkiksi kaksi syömäpuikkoa perunan ylä- ja alapuolelle. Puikot pysäyttävät veitsen liikkeen sopivasti ajoissa, ja pohja pysyy ehjänä.
Nosta perunat leivinpaperin päälle uunipellille.
Sekoita pehmeään voihin parmesaani ja mausteet. Painele seos perunoiden pintaan. Ripottele päälle korppujauhot.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Lisää puolivälissä pellille raakamakkarat ja tomaattiterttu.
Vinkki: Kokeile viipaleperunoita vaihteeksi väriperunoista!
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

