Mää söin täällä: Tapolam mustaa Tammelassa
Jos Tampereelle eksyy, ni kyä si kantsii käyrä torilla vetäseen pätkä mustaa elikkäs mörköö.Ov varmaan ihan turvallista veikata, että ainaki joku lukijoista menee kesällä käymään Tampereella. Jos sinne eksyy, ni kyä si kantsii käyrä torilla vetäseen pätkä mustaa elikkäs mörköö.
Tampereen ruakakulttuurin ihan keskenen eväs on tiätenki Tapolam musta makkara. Tätä herkkua myytiiv viä kaheksankytäluvulla kuumana siav verimakkarana, mutta se nimi ei kai si oikeev vetäny.
Mansessa ov vähän sellanen tapa, että asioitten nimeks tulee se mikä se o. Elikkä ny tässä tapauksessa musta makkara.
Noei siinä, hyväähän se o nimeen kattomatta.
Tokihan Tapolaa saa ympäri Suamee, mutta yleensä se tulee marketissa vakuumissa. Tampereella se on torilla ihan tuaretta, justiinsa makkaratehtaalta tyroksilaatikossa kuskattua.
Parhaan elämyksen saa ku käy mustalla joko Tammelantorilla taikka sitte Laukontorilla. Kannattaa vähä varautua jonottaan, kyä siä tiskillä aina joku makkaraansa vartoo.
Jos ei iha heti kättelyssä tahro paljastaa olevansa junantuama, ni kannattaa tilata joko rahassa: "kahrella eurolla", taikka si sanoo vaa "menopaluu". Hupiveikot voi tilata "sevverran että piisaa".
Mustan kylkeen tulee tiätenki hilloo ja juamaks pikkanem maito elikkä raksamaito.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

