Suklaakoristeiset pikkuleivät
Murotaikinasta syntyy sen seitsemää sorttia pikkuleipiä. Valkoisella tai tummalla suklaalla kuorrutetut pikkuleivät ovat tervetullut tuliainen.
Samasta perustaikinasta syntyy sen seitsemää sorttia pikkuleipiä. Kuvassa takana suklaalla koristeltuja pikkuleipiä. Kuva: Jaana KankaanpääSuklaakoristeiset pikkuleivät
Murotaikina
- 200 g voita
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 muna
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Pinnalle
- valko- tai tummasuklaata
Valmistusohje
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita taikinaan jauho-leivinjauheseos.
Ota murotaikinasta piparkakkumuotilla haluamasi muotoisia pikkuleipiä. Paista niitä 200 asteessa noin 5 minuuttia ja jäähdytä.
Pane valko- tai tummasuklaa paloina tukevaan pakastuspussiin. Pidä pussin kulmaa kiehuvassa vedessä, kunnes suklaa on kauttaaltaan sulanut. Anna hetken jäähtyä.
Tee pussin kulmaan pieni reikä neulalla ja pursota pikkuleipien päälle esimerkiksi nimi, numero, raitoja tai jokin kuvio. Anna pikkuleipien kovettua leivinpaperin päällä tai pakasta tarjottimella.
Lado pikkuleivät rasiaan vasta jäätyneinä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
