Kalapihvit mateesta
Talven kuningaskala, made, ui pöytiimme tällä kertaa pihvien muodossa. Hankalaruotoinen made kannattaa fileoida selkärangattomaksi ja jauhaa fileet sen jälkeen lihamyllyllä, niin pihvit maistuvat myös ruotokammoisille. Madepihvien rapea pinta syntyy japanilaistyyppisillä, karkeilla pankokorppujauhoilla.
Pankokorppujauhoilla saat kalapihvien pinnan herkullisen rapeiksi. Pihvit maistuvat esimerkiksi remouladekastikkeen kanssa. Kuva: Sanne KatainenKalapihvit mateesta
4 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 1 rkl rypsiöljyä
- 600 g nyljettyä ja mahdollisimman ruodottomaksi perattua madetta
- 1 kananmunaa
- 1 dl kuohukermaa
- ½ dl korppujauhoja
- 1 tl muskottipähkinää
- 1 tl suolaa
- ¾ tl valkopippuria
- 2 dl pankokorppujauhoja
Paistamiseen
- voita
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pehmeäksi. Jauha mateet hienoksi lihamyllyllä tai yleiskoneen terällä.
Sekoita hienonnettuun kalaan muut aineet. Muotoile massa pihveiksi.
Kumoa pankojauhot syvälle lautaselle. Kasta pihvien molemmat puolet pankojauhoissa. Paista pihvejä kuumassa rasvassa keskilämmöllä noin kaksi minuuttia molemmin puolin.
Tarjoa pihvit esimerkiksi perunoiden sekä sitruunalla ja tillillä maustetun kermaviilin tai remouladekastikkeen kanssa.
Vinkki: Pankokorppujauhoja löytyy hyvin varustetuista marketeista yleensä etnisten tuotteiden kanssa samasta hyllystä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
