”Lähiruokaa tarvitaan uudenlaiseen ruokapolitiikkaan”
Sirpa Pietikäinen vaati Kauhajoen ruokamessuilla muutosta suomalaiseen maatalouskeskusteluun. 140 näytteilleasettajan messut jatkuvat sunnuntai-iltapäivään.Kauhajoen ruokamessuilla perjantaina vieraillut europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok.) vaatii uudenlaista otetta suomalaiseen maatalous- ja ruokakeskusteluun.
Pietikäisen mukaan perinteinen maatalouspolitiikka ei riitä vastaamaan nykyisiin ja tuleviin ravinnontuotannon haasteisiin.
”Meidän tulisi viimeistään nyt hyväksyä se tosiasia, että kestävän luonnonvara- ja maatalouspolitiikan luomiseksi tarvitsemme kokonaisvaltaista ruokapolitiikkaa. Kyse ei ole vain yhdestä elinkeinosektorista, vaan laajemmasta kokonaisuudesta”, Pietikäinen toteaa.
Europarlamenttia kiinnostaa
Ruokapolitiikka kiinnostaa europarlamentaarikon mukaan yhä enemmän myös Euroopan parlamentissa.
Pietikäinen käynnistää siellä ruokapolitiikkaan keskittyvää yhteistyöryhmää.
Kauhajoen ruokamessuillakin vahvasti näkyvä lähiruoka on Pietikäisen mukaan yksi tärkeimpiä työkaluja uudenlaisen ruokapolitiikan rakentamisessa.
”Jotta voimme vahvistaa lähiravinnon tuotantoketjua kattavasti eri puolilla maata, tarvitsemme lisää tietoa, osaamista ja panostusta lähiruoan tuotantoon, niin kasvisten kuin lihantuotannon osalta.”
Pietikäisen mukaan lähiruoka on lähes aina muita maistuvampi, terveellisempi ja ekologisempi vaihtoehto.
Uutuuksia ja perinteitä
Kauhajoen ruokamessuilla on esillä elintarvikkeita, käsitöitä ja ruuanlaittovälineitä ja koneita.
Pienten elintarvikeyritysten messuilla on tarjolla mummolan makuja.
Osa noin 140 näytteilleasettajasta esittelee uutuustuotteitaan.
Esimerkiksi Kauhajoen Laatuleipurit lanseerasi perjantaina leivinhiivattoman täysjyväruisreikäleivän.
Esillä on myös Ite-taiteilija Alpo Koivumäen veistoksia.
Messut jatkuvat tänään lauantaina ja huomenna sunnuntaina kello 10–17.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

