Erityisen maukas hirvikeitto: näin klassinen burgundinpata muuttuu keitoksi
Burgundinpata toimii myös keittona.
Burgundihenkinen hirvikeitto maistuu niin sunnuntaipäivällisellä kuin arkiaterianakin. Kuva: Sanne KatainenBurgundinpata on kaikille tuttu punaviinipohjainen lihapata, joka sovelletaan nyt keitoksi. Herkullisuutta keittoon tuovat punaviinin lisäksi myös pekoni, suppilovahverot sekä kasvikset.
Hirvikeitto burgundilaisittain
4–6 annosta
- Ainekset
- 700 g hirven lapa-, ulko-, tai pyöröpaistia
- 2 tl suolaa
- 10 mustapippuria
- 10 maustepippuria
- 1 rosmariininoksa
- 1 laakerinlehti
- Lisäksi
- 170 g pekonia
- 8 perunaa
- 2 porkkanaa
- 3 sipulia
- 1 paprika
- 1 dl kuivattuja suppilovahveroita
- 5 dl punaviiniä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl timjamia
Valmistusohje
Nosta liha kattilaan ja peitä vedellä. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori syntyvä vaahto pois. Lisää mausteet kun vaahtoa ei enää synny. Keitä lihaa 1–2 tuntia.
Lihan kiehuessa suikaloi pekoni ja paista palat pannulla, kunnes ne ovat saaneet väriä. Kuori ja paloittele perunat, porkkanat sekä sipulit. Pese paprika ja poista siemenet. Paloittele paprika.
Nosta liha liemestä ja siivilöi liemi toiseen kattilaan. Lisää liemeen perunat, porkkanat, sipulit ja murustellut suppilovahverot. Kuumenna kiehuvaksi.
Paloittele liha suupaloiksi ja lisää keittoon. Lisää myös punaviini, pekonit, paprikat, tomaattipyree ja mausteet. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä, eli 15–20 minuuttia. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Vinkki: Keiton maku syvenee ja paranee 1–2 päivän säilytyksen aikana.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
