Riisimuroista tehtyjä leivoiksia ei tarvitse käyttää uunissa
Nämä vaahtokarkeista ja riisimuroista sekoitetut leivospohjat eivät uunia kaipaa ja sopivat myös keliaakikoille. Vaahtokarkit sulavat massaksi voihin, ja riisimurot tekevät massasta taikinamaisen.Veikeät muroleivokset
- 16 kappaletta
- Ainekset
- 50 g voita
- 300 g isoja vaahtokarkkeja
- 12 dl riisimuroja
- Täyte
- noin 1 l mansikoita
- 1 prk (2½ dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Valmistusohje
Sulata voi kattilassa.
Sekoittele mukaan vaahtokarkit painellen. Kun massa on tasaisen sulanut, sekoita mukaan riisimurot.
Nostele kahdella öljytyllä lusikalla seosta muffinipellin koloihin ja painele pohjalle ja reunoille ”pesäksi”. Tasoittele ne vielä puhtaalla, kylmään veteen kastetulla lusikalla. Anna kovettua rauhassa, mieluiten seuraavaan päivään.
Perkaa mansikat ja vaahdota vaniljakastike kiinteäksi. Lohko kuppien pohjalle mansikoita juuri ennen tarjoilua, täytä vaahdolla ja koristele mansikalla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



