Juuresten juhlaa lautasella
Täyteläinen ja hiukan makea palsternakka tuo lempeää makua syksyiseen sosekeittoon. Sitä kannattaa kokeilla myös peruna-juuresgratiiniin.
Palsternakkasosekeitto on Pyhäinpäivän täyteläinen alkukeitto rapeiden leipäkuutioiden kera. Kuva: Jaana KankaanpääPalsternakan hieno maku johtuu eteerisistä öljyistä ja korkeasta sokeripitoisuudesta. Maku tulee parhaiten esiin, kun palsternakan keittää juuri ja juuri kypsäksi.
Palsternakka sopii kaikkeen mihin porkkanakin: patoihin, keittoihin, kasvispihveihin, raakaraasteeksi ja suolaisiin piirakoihin.
Palsternakkasosekeitto
5–6 annosta
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1 (200 g) jauhoinen peruna
2 (400 g) palsternakkaa
1 porkkana
1/2 prk (à 250 g) juoksevaa sulatejuustoa
Pinnalle
paahtoleipää
sitruunavoita
lehtipersiljaa
Kiehauta vesi ja lisää liemikuutio. Lisää peruna-, palsternakka- ja porkkanalohkot. Keitä noin 20 minuuttia kannen alla. Soseuta keitto. Lisää juustovalmiste. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. Tarkista maku.
Laita annoksen päälle sitruunavoissa paistettuja leipäkuutioita ja lehtipersiljaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
