Grillattu entrecôte
Entrecôte kuten muutkin naudan¬pihvit ovat parhaimmillaan punertaviksi grillattuina. Käytä paisto-lämpömittaria, jos arvioiminen on muuten vaikeaa.
Entrecôte kuten muutkin naudanpihvit ovat parhaimmillaan punertaviksi grillattuina. Käytä paisto-lämpömittaria, jos arvioiminen on muuten vaikeaa. Kuva: Sanne KatainenGrillattu entrecôte
4 annosta
Ainekset
- 4 (à 150 g) naudan entrecôte-pihviä eli välikyljystä
- 2 rkl rypsiöljyä
Rub-mausteseos
- 3 rkl suolaa
- 2 rkl fariinisokeria
- 1 rkl savupaprikajauhetta
- 1 tl chilihiutaleita
- 1 tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Ota lihat huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen grillaamista. Sekoita rubin ainekset keskenään. Sipaise pihvien pintaan öljyä ja hiero mausteseosta. Säilytä loput rubista tiiviissä purkissa seuraavaan grillauskertaan.
Grillaa pihvit nopeasti molemmin puolin (noin 2 minuuttia/puoli). Jätä entrecôte keskeltä punertavaksi, jolloin liha on mehevintä. Anna lihan vetäytyä folion alla viisi minuuttia ennen ruokailua.
Tarjoa lisänä sitruuna-valkosipulimaustevoita, grillattuja maissintähkiä ja tomaatti-rucolasalaattia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
