Nyhtökaritsaa Seppälän lammastilan tapaan
Nyhtökaritsa syntyi Seppälän lammastilan tarpeesta saada koko ruho järkevään käyttöön.- Nyhtökaritsa
- 4 hengelle
- Ainekset
- karitsan potkapari (kaksi potkaa), noin 850-900 g
- karitsan kuve, noin 600g
- 4-6 valkosipulinkynttä
- 1 rkl riistamausteseosta
- noin 1 rkl merisuolaa
- yrttejä maun mukaan (minttu, oregano, timjami, rosmariini)
Valmistusohje
Voitele uunivuoka. Asettele karitsanpotkat vuokaan, ripottele mausteet päälle ja pyörittele hieman.
Murskaa valkosipulin kynsiä veitsen lappeella ja poista kuoret, lisää vuokaan. Lisää yrttejä makusi mukaan.
Kääri potkat kuvepalalla, ripottele suolaa päälle. Laita vuokaan tiivis kansi tai leivinpaperi ja folio. Pane vuoka uuniin 200 asteeseen noin 30-45 minuutiksi, laske sitten lämpötila 150 asteeseen. Anna hautua rauhassa 4-6 tuntia.
Ota vuoka uunista, anna hieman vetäytyä. Revi liha toiseen vuokaan tarkasti, poista rasva, sidekudos jänteet ja luut. Lisää liemi siivilöiden.
Herkuttele valkosipuli-kermaperunoiden ja raikkaan salaatin kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



