Lasagne valmistuu supernopeasti kattilassa – kokeile!
Lasagnen ainekset kypsyvät kattilassa liedellä jo vartissa. Juustoinen jogurttikastike lisätään vasta valmiiseen ruokaan.Kattilalasagne
6 annosta
- Ainekset
- 1 pkt (400 g) naudan jauhelihaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 3 tl pizzamaustetta
- noin ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 tl punaviinietikkaa
- 1 tlk (noin 400 g) chilimaustettua tomaattimurskaa
- 5 dl lihalientä
- 12 lasagnelevyä
- Kastike
- 3 dl turkkilaista jogurttia
- 1½ dl mustaleimaemmentaaliraastetta
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- Lisäksi
- 1 dl tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Ruskista jauheliha öljytilkassa laakeassa kattilassa (vetoisuus 3 l) tai korkealaitaisessa paistokasarissa.
Kuori ja silppua sipulit. Lisää kattilaan sipulit, tomaattipyree, mausteet ja etikka. Kuullota hetki ja kaada joukkoon tomaattimurska. Huuhtele tölkki vesitilkalla ja lisää se lihaliemen kanssa kattilaan.
Murra lasagnelevyt kattilaan. Kääntele, jotta pastapalat eivät tartu toisiinsa. Kypsennä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä käännellen, kunnes lasagnelevyt ovat kypsyneet.
Kääntele jogurttiin juustoraaste ja mausteet.
Kun pasta on kypsää, lisää jogurttiseosta nokareina kattilaan ja tarjoile loput erikseen pöydässä. Viimeistele kattilalasagne tuoreella basilikalla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

