Vegaaninen suklaakakku sopii lähes kaikille ‒ täytteenä raikasta vadelmaa
Suklaatäytekakku on näyttävä ja riittoisa leivonnainen.Suklaakuorrutteinen kakku on myös siitä hyvä tarjottava, että sen maku on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä.
Kakkupohjassa munat korvataan jauhetuilla pellavansiemenillä. Lämpimään veteen sekoitettu pellavansiemenrouhe turpoaa ja muodostaa geelimäisen seoksen. Myös chiansiemenistä voi tehdä munaa korvaavan seoksen.
Kakkupohja kohotetaan soodalla ja leivinjauheella. Viinietikkalisäys auttaa soodaa kohottamaan kakkupohjaa.
Kakun voi täyttää mieleisellään hillolla ja pakastetuilla marjoilla. Käytä pakastettuna vain kotimaisia marjoja. Pakastetut tuontimarjat suositellaan kuumennettaviksi. Tuoreita tuontimarjoja voi käyttää kuumentamatta.
Vegaaninen suklaakakku
12 annosta
- Ainekset
- 1 ½ rkl pellavasiemenrouhetta
- 4 rkl kuumaa vettä
- 1 ½ dl rypsiöljyä
- 4 dl barista kauramaitoa
- 1 ½ rkl omenaviinietikkaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 4 dl sokeria
- ½ tl suolaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl kaakaojauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 tl leivinjauhetta
- Kostutus
- 1 ½ dl barista kauramaitoa
- 1 tl vaniljasokeria
- Täyte
- 1 prk (500 g) vadelmahilloa
- 1 l kotimaisia, pakastettuja vadelmia
- Kuorrute
- 150 g tummaa suklaata, vegaanista
- 25 g maidotonta margariinia
- 2 rkl barista kauramaitoa
- Koristeluun
- tuoreita vadelmia
- pähkinöitä
- Tarjoiluun
- 1 prk (250 ml) kauravispiä
- 1 prk (2 dl) greek style gurt
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Sekoita kulhossa pellevansiemenrouhe kuumaan veteen. Anna turvota ja jäähtyä noin 5 minuuttia.
Lisää kauramaito, öljy, viinietikka, suola ja sokerit. Sekoita hetki.
Mittaa toiseen kulhoon jauhot, kaakao, sooda ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos kauramaitoseokseen.
Voitele halkaisijaltaan noin 20 cm:n tasapohjainen vuoka margariinilla. Ripottele korppujauhoja pinnalle. Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia.
Leikkaa jäähtyneenä neljään osaan. Kostuta pohjat vadelmamehulla. Levitä väleihin vadelmahilloa ja vadelmia.
Anna kakun tekeytyä viileässä yön yli.
Sulata kattilassa margariini, lisää kauramaito ja suklaa paloina. Kuumenna sekoittaen tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Koristele.
Tarjoa kakun kanssa halutessasi kauravispistä ja vegaanijugurtista tehtyä vaahtoa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

