Raparperi-piimäpiirakan suosio säilyy − tässä ohjeessa uutta ovat erilaiset mausteet
Piimäpohjainen raparperipiirakka on suosittu vuodesta toiseen. Pohjan mausteeksi sopivat piparkakuista tutut maut. Lisää kanelia, kardemummaa tai inkivääriä taikinaan ja ripottele vielä pinnallekin. Osan sokerista voit korvata tummalla fariini- tai ruokosokerilla.
Pellillisestä raparperi-piimäpiirakkaa riittää päiväkahvin lisäksi myös valmiita paloja pakastimeen. Kuva: Jarno MelaPehmeät raparperiviipaleet levitetään suoraan pohjalle. Vanhemmat, hiukan puumaiset viipaleet on hyvä pehmentää ensin pienen sokerimäärän kanssa mikrossa.
- Raparperi-piimäpiirakka
- uunipannullinen
- Ainekset
- 4 dl piimää
- 150 g voita sulatettuna
- 4 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 2 tl kardemummaa
- 6 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- Päälle
- 1 1/2 l raparperipaloja
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- Tarjoiluun
- vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Pehmitä raparperipaloja sokerin ja fariinisokerin kanssa laakeassa astiassa mikrossa 5−8 minuuttia. Jos raparperista irtoaa paljon nestettä, valuta se pois ja käytä mehuna tai kiisselin nesteenä. Mausta raparperi vaniljasokerilla, kanelilla ja kardemummalla.
Sekoita pohjataikinan ainekset keskenään. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Levitä päälle raparperipalat. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


