Raparperimurukakku
Raparperiherkut ovat alkukesästä maukkaimmillaan. Oletko maistanut vaniljakastikkeella mehevöitettyä taikinaa, joka raparperien lisäksi kruunataan rapeaksi paistuvalla muruseoksella?Raparperimurukakku
noin 12 palaa
Ainekset
- 100 g voita
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 3 tl vaniljasokeria
- 1 ½ tl kardemummaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl vaniljakastiketta
- 2 kananmunaa
Päälle
- noin ½ l raparperipaloja
Muruseos
- 50 g voita
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl kardemummaa
Valmistusohje
Sulata voi ja anna jäähtyä.
Mittaa kulhoon ensin kuivat aineet ja päälle vaniljakastike, munat ja voisula. Sekoita taikina tasaiseksi.
Rutista leivinpaperi ja vuoraa sillä noin 25 x 30 cm vuoka. Levitä taikina tasaisesti pohjalle.
Leikkaa huuhdotut raparperit paloiksi, levitä taikinalle ja painele paloja hieman.
Mittaa kulhoon muruseoksen paloiteltu rasva, jauhot, sokerit ja kardemumma. Nypi ainekset muruksi. Levitä seos piiraan pinnalle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Leikkaa jäähtyneenä paloiksi ja nauti vaahdotetun vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

