Herkullinen sipulipiirakka onnistuu helposti myös airfryerissa
Piirakka valmistuu nopeasti airfryeria käyttämällä.
Karamellisoitu sipulipiirakka on kahdelle hengelle sopiva herkku. Jos syöjiä on useampia, niin tuplaa ainesmäärät ja valmista kaksi piirakkaa. Kuva: Sanne KatainenKaramellisoitu sipulipiirakka airfryerilla
2 annosta
- Ainekset
- Pohja
- ½ dl perunahiutaleita (esim. Mummon)
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- ¼ tl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
- 25 g voita sulatettuna
- 1 dl vettä
- Täyte
- 4–6 kelta-, puna- tai salottisipulia
- 20 g voita
- 1 rkl sokeria
- ¾ dl ranskankermaa
- 1 dl cheddarjuustoraastetta
- 1 rkl tummaa balsamikastiketta
- ¼ tl timjamia
Valmistusohje
Sekoita pohjan ainekset keskenään. Taikina tuntuu ensin löysältä, mutta kiinteytyy, kun hiutaleet ja jauhot imevät nesteen.
Leikkaa leivinpaperista airfryerin pohjalle sopiva pala. Taputtele tai kauli taikina leivinpaperin päälle. Esikypsennä pohjaa 180 asteessa noin 10 minuuttia. Tarkista muutama minuutti ennen loppua, ettei pohja saa liikaa väriä.
Kuori sipulit ja leikkaa renkaiksi. Sulata pannulla voi ja ripottele päälle sokeri. Nostele sipulirenkaat pannulle vieri viereen. Käännä liesi keskilämmölle ja anna sipulirenkaiden karamellisoitua muutamia minuutteja. Varo polttamasta. Käännä renkaat yksitellen pienellä lastalla tai kahta lusikkaa apuna käyttäen. Anna toisten puolien paahtua ja karamellisoitua. Kun sipulirenkaat ovat läpikuultavan vaaleita, sammuta liesi.
Sekoita ranskankerma ja juustoraaste keskenään. Levitä täyte esipaistetulle pohjalle ja nostele sen päälle sipulirenkaat. Pirskottele päälle balsamikastike ja viimeistele timjamilla.
Kypsennä sipulipiirakkaa 180 asteessa 7–9 minuuttia.
Tarjoa lämpimänä iltapalalla tai saunan jälkeen. Sipulipiirakka sopii myös viikonlopun brunssille.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
