Mehevä omenapiirakka saa rapean toscakuorrutteen – tätä kannattaa testata!
Tällä kertaa omenapiirakka leivotaan kakkumaisen korkeaksi leivonnaiseksi.
Kookoskuorrutus antaa kakkumaisen muhkealle omenapiirakalle suussa sulavan loppusilauksen. Kuva: Carolina HusuKookoshiutaleet antavat pohjaan oman makulisänsä. Pinta saa lopuksi toscamaisen kuorrutteen kookoshiutaleista. Vaniljajäätelö tai -kastike viimeistelee piirakka-annoksen.
Kookos-omenapiirakka
10 annosta
- Ainekset
- 2 dl sokeria
- 3 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 dl perunajauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- ½ tl kardemummaa
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 150 g voita
- Päälle
- 5 dl happamia omenaviipaleita
- 2 rkl siirappia
- Kuorrutus
- 100 g voita
- 1 dl (kookos)sokeria
- 80 g (2½ dl) kookoshiutaleita
- 2 rkl maitoa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- Tarjoiluun
- vaniljajäätelöä tai -kastiketta
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita joukkoon jogurtti ja sulatettu voi. Levitä voideltuun, noin 28 cm, piirakkavuokaan.
Levitä omenaviipaleet taikinan päälle. Valuta siirappia omenoille.
Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 25 minuuttia.
Kiehauta kuorrutteen ainekset ja levitä omenaviipaleiden päälle.
Kypsennä vielä 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
