Katajainen siika
Katajainen siika tarjotaan alkupalana muiden kylmien kalaruokien ja esim. saaristolaisleivän kera.
Katajainen siika tarjotaan alkupalana muiden kylmien kalaruokien ja esimerkiksi saaristolaisleivän kera. Katajanmarjasiika on kuvassa astian yläosassa. Kuva: Jaana KankaanpääKatajainen siika
15–20 annosta
Ainekset
- noin kilon siika
- 3 rkl karkeaa merisuolaa
- 1 rkl sokeria
- 5–6 katajanmarjaa
- 2 tl kokonaisia valkopippureita
- (pari oksaa tilliä)
Valmistusohje
Fileoi kokonainen siika. Puhdista fileet, mutta jätä nahka paikalleen, leikkaa evät sivuista pois. Poista kaikki näkyvät ruodot pihdeillä.
Murskaa pippurit ja katajanmarjat morttelissa karkeasti. Sekoita kulhossa sokeri, suola ja murskatut mausteet. Sirottele fileiden pinnalle. Laita fileet maustetut puolet vastakkain voipaperille tai folion päälle. Kääri tiiviiksi paketiksi. Sujauta vielä muovipussiin. Anna maustua jääkaapissa yön yli, korkeintaan kaksi vuorokautta. Käännä kalapakettia pari kertaa maustumisen aikana.
Voit laittaa kalapaketin pakastimeen heti mausteiden lisäämisen jälkeen. Ota jääkaappiin sulamaan tarjoilua edellisenä iltana.
Leikkaa kala ohuiksi siivuiksi vinottain päästä päin aloittaen ja edeten pyrstöön päin. Säilytä graavi-siika jääkaapissa tiivisti muoviin käärittynä.
Tarjoa tumman leivän päällä tai perunoiden kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
