Kesäkurpitsamoussaka on suomalainen versio kreikkalaisesta klassikosta – juustoinen kuorrute tekee paistoksesta erityisen maukkaan
Vuoallisesta riittää syötävää suuremmallekin seurueelle.
Moussakan kullankeltainen juustokuorrute kätkee alleen jauhelihakastikkeen sekä kesäkurpitsaviipaleet. Kuva: Carolina HusuMusaka eli moussaka on eteläeurooppalainen uuniruoka. Yleensä siihen käytetään munakoisoa. Suomalainen versio tehdään tällä kertaa kesäkurpitsasta. Jauhelihan voi halutessaan korvata proteiinipitoisella, murumaisella valmisteella. Juustoraastekuorrutus antaa pinnalle loppusilauksen.
Kesäkurpitsamoussaka
6 annosta
- Ainekset
- Jauhelihakastike
- 2 rkl voita
- 400 g mifua tai jauhelihaa
- 2 sipulia varsineen
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl oreganoa
- Munamaito
- 1 dl maitoa
- 1 prk (2,5 dl) ruokakermaa kolme juustoa
- 3 munaa
- ½ tl suolaa
- Välikerroksiin
- 800 g (3-4) kesäkurpitsaa
- Pinnalle
- ½ pussia (à 150 g) mozzarella juustoraastetta
Valmistusohje
Sulata voi pannulla ja ruskista mifu ja hienonnetut sipulit. Lisää tomaattimurska, hienonnetut valkosipulinkynnet, suola ja oregano. Anna kiehua pari minuuttia.
Sekoita munamaidon ainekset keskenään.
Vedä juustohöylällä kesäkurpitsasta pitkittäin viipaleita. Kerrostele voideltuun uunivuokaan kastiketta ja kesäkurpitsaviipaleita.
Kaada puolet munamaidosta vuokaan parin kurpitsakerroksen jälkeen. Tee kerrokset loppuun ja kaada päälle loppu munamaito. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Kypsennä 200 asteessa noin tunti. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperilla, jotta ei tummu liikaa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
