Kaurakuskus sopii erinomaisesti grilliruoan kaveriksi tai täyttäväksi lounaaksi
Kotimainen kaura sopii hyvin vastineeksi vehnästä valmistetulle kuskusrouheelle.
Kaurasta valmistettu rouheampi puuroaines sopii puuron lisäksi myös kuskusin tapaan käytettäväksi. Kuva: Sanne KatainenKaurasta on mahdollista valmistaa kotimaista vastinetta ulkomaisille, vehnästä valmistetulle kuskusrouheelle. Markkinoilla oleva rouheampi puuroaines (Fazer Alku) sopii tähän mainiosti. Kaurarouhe turvotetaan kiehuvassa liemessä, valutetaan ja jäähdytetään.
Kaurakuskusin joukkoon lisätään kasviksia, fetaa sekä maustettu öljykastike. Näin syntyy helppo ja yksinkertainen salaatti, jonka kotimaisuusaste on jälleen hiukan korkeampi kuin perinteisestä vehnäkuskusista valmistetun version.
Kaurakuskussalaatti
4 annosta
- Ainekset
- 1 ½ dl rouheampaa puuroainesta (Fazer Alku)
- 6 dl kiehuvaa vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 appelsiini
- 1 pkt (200 g) kirsikkatomaatteja
- ½ kurkku
- 1 paprika
- 1 pkt (200 g) fetajuustoa
- 1 dl siemenettömiä oliiveja
- Kastike
- 1 dl rypsiöljyä
- ½ dl appelsiininmehua
- 1 ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Mittaa rouheampi puuroaines lävikköön ja huuhtele juoksevalla vedellä, kunnes vesi on kirkasta. Valuta ja kumoa kulhoon. Keitä vesi ja liuota siihen liemikuutio. Kaada liemi rouheamman puuroaineksen päälle ja peitä kannella. Anna turvota 15 minuuttia. Kaada vesi pois ja valuta turvonnut kaurakuskus.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja sekoita jäähtyneen kaurakuskusin joukkoon.
Leikkaa appelsiini kalvottomaksi ja paloittele hedelmäliha. Puolita pestyt tomaatit, paloittele kurkku ja paprika. Valuta feta ja murustele tarvittaessa. Viipaloi oliivit.
Sekoita kaurakuskusin joukkoon kasvikset, feta ja oliivit. Anna tekeytyä jääkaapissa hetki ennen tarjoamista. Käännä salaatti sekaisin ennen tarjolle nostamista.
Vinkki: Rouheamman puuroaineksen tilalla voi käyttää myös kuskusia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
