Näin valmistat herkullisen vinaigrette-salaattikastikkeen itse
Kastikkeella on kruunausrooli salaattipöydässäkin.
Vinaigrette eli ranskalainen salaattikastike on öljypohjainen peruskastike salaatille. Sitä voi myös varioida eri tavoin maustamalla ja höystämällä. Kuva: Jarkko SirkiäÖljypohjainen perusvinaigrette on helppo ja hyvä vaihtoehto, eikä se tykkää huonoa, vaikka joutuisi seisoskelemaan lämpimässä pidempään.
Vinaigrette eli ranskalainen salaattikastike
noin 8 annosta
- Ainekset
- 2 tl sileää (dijonin)sinappia
- 2½ rkl punaviinietikkaa
- 1 dl ruokaöljyä
- 2 tl sokeria
- ¾ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Valmistusohje
Mittaa pikkukulhoon sinappi ja punaviinietikka. Vatkaa joukkoon öljy ohuena nauhana. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita kastike salaattiin juuri ennen tarjoilua tai tarjoa se erillisestä astiasta.
Vaaka 1: Pastapohjainen makkarasalaatti on ikisuosikki. Sekoita kastike vielä lämpimän pastan joukkoon hyvissä ajoin, niin maut ehtivät tekeytyä kunnolla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
