Herkullinen makkarakastike perunoiden kera – kokeile helppoa reseptiä
Makkarakastike perunoiden kera maistuu monille. Ohjeessa on käytetty kanamakkaroita, mutta ne voi korvata omilla mielimakkaroilla.Tomaattimurska ja sinappinen kurkkusalaatti tuovat kastikkeeseen mukavasti happoa ja myös makeutta. Runsaasti persiljasilppua lopuksi pinnalle, niin kastike saa maukkaan loppusilauksen.
Tomaattinen makkarakastike
5 annosta
- Ainekset
- 1 pak (250 g) kanamakkaroita
- 1 iso sipuli
- 1 rkl voita
- 1 rkl makeaa soijakastiketta
- ¼ tl mustapippuria
- 1 tl sokeria
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 prk (2,5 dl) kolme sipulia -ruokakermaa
- ½ dl sinappista kurkkusalaattia
- Pinnalle
- persiljasilppua
Valmistusohje
Leikkaa makkara pienehköiksi kuutioiksi. Ruskista makkarakuutiot kevyesti voissa pannulla.
Hienonna sipuli ja lisää pannulle. Kuumenna ja lisää pippuri, soijakastike, sokeri sekä tomaattimurska. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia.
Lisää ruokakerma. Mausta kurkkusalaatilla. Anna hautua liedellä muutama minuutti. Ripottele pinnalle runsaasti persiljasilppua.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

